Ingrediente: 250 g faina integrala (eu am mai pus si 200 g faina integrala si 50 g faina de secara), 260 ml lapte caldut (am folosit si kefir), 5 g sare, 5 g bicarbonat de sodiu.
In primul rand se aprinde cuptorul la 200 grade Celsius. Intre timp se pregateste painea, avand grija sa se adauge laptele chiar inainte de a o introduce la copt, deci cand cuptorul a ajuns la temperatura setata.
Se amesteca faina cu sarea si bicarbonatul cu o lingura de lemn intr-un recipient si cand cuptorul a ajuns la temperatura setata se adauga laptele si se amesteca rapid panase incorporeaza faina.
Se rastoarna compozitia pe masa si se framanta usor de 2, maxim 3 ori, se aduna cu mainile in forma sferica si se aseaza in tava cu hartie de copt.
Eu cu coada lingurii o sectionez deja in 4-8 parti. Are nevoie de acesta sectionare si pentru evacuarea gazelor produse de bicarbonat in timpul coacerii si mai ales obtinem o frumoasa forma rustica.
Puteti presara seminte deasupra sau nu, dupa gust.
Se coace in cuptorul incins la 200 grade Celsius pentru 30-33 minute. Testul daca este coapta: se ia in mana (cu o manusa pentru cuptor) si se bate cu cealata mana, iar daca suna a gol o puteti scoate si lasa la racit pe un gratar.
Pofta buna!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu