VIZITATORI ONLINE

duminică, 17 mai 2015

Pui pe sticla (reteta de la Luminita)

Ingrediente: un pui intreg, mirodenii dupa gust, vin alb, o sticla de 500 ml, o cratita pentru cuptor.
Ca mirodenii eu folosesc un mix: rozmarin, maghiran, salvie, cimbru, tumeric, boia dulce, piper, sare mare marina, ghimbir, dar fiecare poate folosi mix-ul preferat de mirodenii si ierburi.



Puiul se pala si se usuca bine, intern si exterior, apoi se maseaza cu mirodeniile amestecate, atat exterior cat si pe dinafara.
Se umple sticla cu apa si puiul se introduce pe sticla. In cratita se aseaza sticla cu puiul in mijloc si se pune un pahar de vin alb in tava.


 Se da puiul la cuptorul incins la 200 grade Celsius pentr 2 ore. Din cand in cand verificati sa nu se evapore complet vinul (puteti punesi apa in caratita in loc de vin) si puteti stropi puiul cu vinul din cratita, cu ajutorul unei linguri.


Atentie cand scoateti puiul de pe sticla, ajutati-va de niste manusi rezistente termic.

Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu