VIZITATORI ONLINE

joi, 23 aprilie 2015

Amaretti

Ingrediente pt aprox 50 bucati: 150 g migdale (de preferinta cu pielita), 25 g samburi de caise amari, 100 g zahar brun, 2 albusuri de ou, cosulete de hartie pentru cuptor (aprox 4 cm diametru) un robot de bucatarie.



Migdalele se macina, cu tot cu coaja, in robot impreuna cu samburii amari de caise.


Se adauga zaharul brun si se macina in continuare.


Se adauga cele 2 albusuri si se actioneaza din nou robotul pana amestecul este omogenizat. Se pune apoi intr-un recipient si acoperit se da la frigider cel putin 3 ore. Eu de obicei ii fac de pe-o zi pe alta sau chiar si dupa 2 zile. 


Cand se doreste coacerea lor se scot de la frigider, eu pun un strop de ulei in fiecare cosulet si cu mainile usor umede fac bilute din compozitia cu migdale si pun in fiecare cosulet.


Se incalzeste cuptorul la 180 grade si se coc 23-25 minute, pana crapa putin deasupra si se rumenesc putin.


Excelenti pentru ceaiul sau cafeaua de dupa-amiaza!


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu