VIZITATORI ONLINE

duminică, 11 noiembrie 2012

Saratele

Am incercat o prima reteta de saratele. Nu a iesit chiar ce-mi doream eu, dar nu au fost deloc rele.

Ingrediente pentru 4 tavi de saratele: 500 grame faina, 250 grame margarina sau unt, 25 grame drojdie proaspata, 120 grame branza sarata rasa, 2 oua, 50 ml smantana, seminte de susan, seminte de chimen, sare mare si putina branza rasa.


Am pus robotul la lucru si mi-a facut aluatul de saratele: am pus inauntru faina, margarina, un ou intreg, branza rasa, smantana si drojdia dizolvata cu putin zahar tos (cat am luat intre 3 degete de 2 ori).



Aluatul obtinut l-am pus intr-un castron, l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca cel putin o ora.
Apoi am intins foaie subtire, cu celalat ou batut bine am uns fasiile taiate si am presarata deasupra (dupa gust) sare mare si seminte de chimen; sare mare si seminte de susan sau branza rasa. 


  Le-am copt la 180 de grade Celsius pentru aproximativ 12-15 minute (pana se rumenesc deasupra).


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu