Ingrediente pentru 4 tavi de saratele: 500 grame faina, 250 grame margarina sau unt, 25 grame drojdie proaspata, 120 grame branza sarata rasa, 2 oua, 50 ml smantana, seminte de susan, seminte de chimen, sare mare si putina branza rasa.
Am pus robotul la lucru si mi-a facut aluatul de saratele: am pus inauntru faina, margarina, un ou intreg, branza rasa, smantana si drojdia dizolvata cu putin zahar tos (cat am luat intre 3 degete de 2 ori).
Aluatul obtinut l-am pus intr-un castron, l-am acoperit si l-am lasat sa dospeasca cel putin o ora.
Apoi am intins foaie subtire, cu celalat ou batut bine am uns fasiile taiate si am presarata deasupra (dupa gust) sare mare si seminte de chimen; sare mare si seminte de susan sau branza rasa.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu