VIZITATORI ONLINE

duminică, 11 noiembrie 2012

Supa de chimen

Cine nu a mancat cand era mic, la camin, supa de chimen!?
Era unul din felurile mele preferate si m-am gandit sa scot de la naftalina aceasta reteta cu iz de copilarie fara griji.

Ingrediente pentru 2 persoane: 3 linguri ulei de masline, 2 lingurite de seminte de chimen (de preferat verde fiind mai parfumat), 2 linguri de faina, sare, piper, 1 litru supa vegetala, crutoane de paine.


Faceti supa vegetala cu apa, ceapa, telina, morcov, pastarnac sau rapida cu apa si zarzavat liofilizat (de tib vegeta).
Intr-o oala se pune uleiul la incins, se adauga semintele de chimen si se lasa sa se prajeasca un minut la foc mediu. Se da focul la minim si se adauga faina mestecand si se lasa sa se rumeneasca usor (fara a se arde).


Cand faina devine aurie, se adauga trepatat supa mestecand rapid pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati 750-800 ml supa sau cat doriti de densa (atentie racindu-se se mai ingroasa putin), potriviti de sare si piper, adaugati patrunjel daca doriti si opriti focul.


Se lasa 10 minute sa se raceasca, timp in care se mai si ingroasa si se serveste cu crutoane de paine.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu