VIZITATORI ONLINE

duminică, 11 noiembrie 2012

Prajitura cu gratar si crema de vanilie

Prajitura cu gratar, de obicei o fac cu gem, dar la ocazii mai speciale si mai ales la cereri insistente o fac si cu crema de vanilie.
Coca se face identic ca la cea cu gem.

Crema de vanilie: Ingrediente: 6 galbenusuri, 150 grame zahar pudra, o pastaie de vanilie sau un pliculet de vanilina, 50 grame faina sau amidon de porumb (ideal), 500 ml lapte.

Galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat se amesteca bine cu mixerul, la viteza maxima, pana devin spumoase si-si maresc volumul.


Apoi se adauga cele 50 grame de faina sau amidon de porumb si se incorporeaza cu galbenusurile spuma si    din cele 500 ml lapte se adauga, treptat peste compozitia anterioara cca 150-200 ml lapte rece.
Restul de lapte se pune pe foc si cand ajunge aproape de punctul de fierbere, cu focul la minim, se adauga compozitia cu galbenusurile, zaharul si faina, mestecand mereu cu un tel pentru a nu se prinde.
Cand s-a ingrosat se stinge focul, se pune intr-un recipient, de preferat din sticla si se acopera cu pelicula pentru alimente astfel incat sa adere peste tot la crema. In felul acesta crema se va raci dar nu va forma acea pojghita neplacuta.
Se da la rece.


Cand crema e complet racita se umple prajitura si se pozitioneaza deasupra gratarul sau orice modele se prefera din coca ramasa.


Se coace la cuptor incins la 180 grade Celsius pentru 45 de minute si apoi inca 10 minute actionand caldura doar in partea inferioara (pentru cuptoarele traditionale puneti deasupra o folie de aluminiu care va opri mare parte din caldura spre partea superioara).


Dupa preferinta se pudreaza si se serveste rece.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu