VIZITATORI ONLINE

miercuri, 23 mai 2012

Orez cu gongorzola, pere si nuci

Combinatii mai putin obisnuite!!!
Ingrediente pentru 4 persoane: 400 grame orez, un morcov, jumatate de ceapa, o tulpina de telina, 200 grame gongorzola, 2 pere, o mana de samburi de nuci, ulei de masline, sare, piper, jumatate de pahar de vin alb si 1 litru de supa vegetala.



Se toaca marunt ceapa, telina si morcovul si se calesc la foc mic in 2 linguri de ulei de masline. Cand sunt aurite se adauga orezul.


 Orezul se lasa 2 minute sa se prajeasca impreuna cu legumele, pana devine translucid. Apoi se adauga vinul si se lasa sa se evapore la foc mare.
Dupa ce s-a evaporat vinul se adauga treptat supa vegetala, pana se ajunge la gradul de fierbere dorit.


Intre timp se taie gongorzola si perele, curatate de coaja, in cuburi.
cand orezul a ajuns la gradul de coacere dorit si s-a evaporat supa se adauga cuburile de branza si se amesteca pentru omogenizare stingandu-se focul.


Imediat dupa ce s-a amestecat gongorzola se adauga perele si se mesteca din nou si in sfarsit nucile deasupra.


Se serveste cald, eventual ornat cu o felie de para cruda sau un sambure de nuca.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu