VIZITATORI ONLINE

miercuri, 23 mai 2012

Orez cu dragavei

Dragaveiul creste spontan neavand nevoie de lucrari agricole.
Este foarte gustos cu orez sau cu oua la tigaie.
Cum mama a devenit furnizorul nostru oficial de dragavei, postez o reteta de-a ei cu orez si dragavei, foarte indicata si in zilele de post.
Ingrediente: (pentru 4 persoane) 400 grame orez, jumatate de ceapa, 2 linguri ulei de masline, jumatate de pahar de vin alb, 1 litru supa vegetala, o lingura de concentrat de rosii, 150-200 grame dragavei (eu aveam congelat, dar se foloseste crud, curatat de nervura centrala), sare si piper.



Se toaca marunt ceapa si se caleste in uleiul de masline pana se aureste. Intre timp se pregateste supa vegetala care va trebui sa fie tinuta la foc mic langa orez, pentru a avea aceeasi temperatura cu orezul in curs de coacere.


Dupa ce ceapa s-a aurit se adauga orezul si se lasa 2 minute sa se caleasca impreuna cu ceapa si apoi se adauga vinul alb marind focul pentru a ajuta evaporarea.


Dupa ce s-a evaporat vinul se adauga 2 polonice de supa si se lasa sa se absoarba, micsorand flacara sub orez. Se adauga apoi concentratul de rosii si se omogenizeaza totul.


Se adauga tot acum si dragaveiul crud, taiat grosolan sau congelat ca in cazul meu si se adauga si supa vegetala, treptat pana se ajunge la gradul de coacere dorit, se sareaza dupa gust si se macina un praf de piper, tot dupa gust.


Se serveste cald, eventual cu branza rasa deasupra, foarte gustos si fara.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu