VIZITATORI ONLINE

miercuri, 25 ianuarie 2012

Sos ragu (ragu' alla bolognese)

Un sos clasic italian, foarte consistent, usor de facut insa foarte lung procesul de realizare: aproximativ 5-6 ore; insa practic - se adauga o lingura de sos/persoana peste pastele fierte si se rezolva problema unei mese foarte consistente. Asa ca ... spor la treaba!

Ingrediente: 1 kg carne macinata mixta (vita si porc), 150 g sunculita de pe burta usor afumata si aromatizata, 500 ml supa de vita, 50 g unt, 6 linguri ulei de masline, o ceapa, 2 morcovi, 2 tulpini de telina, 50 g triplu concentrat de pasta de rosii, un pahar de vin rosu, un pahar de lapte, sare, piper, nucsoara, scortisoara si multa rabdare!!!


Din 1-2 oase de vita se face o supa ce se sareaza dupa gust si ce va folosi la gatirea sosului ragu'. Intre timp tocati foarte marunt (eu am pus la lucru robotul): ceapa, morcovii si telina.


Puneti untul impreuna cu uleiul de masline la incins si adaugati ceapa, morcovii si telina rase, lasandu-le sa se dinstuie.


Intre timp tocati si slaninuta.


Cand verdeturile s-au rumenit, adaugam carnea tocata si slaninuta, amestecand mereu pana isi schimba culoarea.


In sos acum putem adauga vinul si lasa se sa evapore. Intre timp pasta de rosii o subtiem cu o parte din cei 500 ml de supa.


Cand s-a evaporat vinul adaugam pasta de rosii subtiata cu supa.


Adaugam treptat supa peste sos si la foc mediu lasam sa se gateasca. Dupa ce am terminat de adaugat supa si avem un sos destul de legat, adaugam sarea, piperul, un praf de nucsoara si un praf de scortisoara si in final paharul cu lapte.


Lasam sa se incorporeze si laptele in sos si in fine ... suntem gata!


Pofta buna!

Un comentariu: