VIZITATORI ONLINE

sâmbătă, 14 mai 2011

Prajitura cu orez

Iata-ma cu o noua reteta cu orez. Copiii o vor adora!
Ingrediente: 750 ml lapte, 200 grame orez, 3 oua, 180 grame zahar (eu am folosit zahar brun nerafinat, de aici si culoarea bruna a prajiturii), o jumatate de lamaie (netratata), 80 grame unt, 3 batoane de scortisoara, 2 lingurite de scortisoara praf, un praf de sare, 100 grame migdale macinate. Puteti adauga si stafide daca va plac.


Puneti laptele la fiert cu batoanele de scortisoara si 50 de grame de zahar. Cand fierbe in clocot adaugati orezul si lasati-l sa fiarba la foc mediu pana absoarbe tot laptele. Amestegati din cand in cand pentru a nu lasa orezul sa se prinda. Cand orezul a absorbit tot laptele, indepartati batoanele de scortisoara si lasati orezul sa se raceasca.


Intre timp, intr-un castron amestecati bine ouale intregi cu restul de zahar. Adaugati peste ouale cu zahar sucul de la jumatate de lamaie, coaja rasa de la jumatate de lamaie, untul topit, migdalele macinate si scortisoara praf.




Ungeti o forma de tort (din aceea care se deschide) cu unt si sfatul meu este sa o si tapetati cu biscutiti rasi sau pesmet.


Cand orezul s-a racit, adaugati compozitia cu oua peste orez si amestecati bine.


Puneti totul in forma de tort si presarati deasupra 2 linguri de zahar si putine migdale macinate, vor constitui o coaja semicrocanta la sfarsitul coacerii.


 Puneti totul la cuptor, preincalzit la 180 grade Celsius pentru 50 minute.


Se serveste rece. Ies minim 12 portii.


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu