VIZITATORI ONLINE

duminică, 1 mai 2011

Crema de spanac - reteta mamei

O garnitura spornica, gustoasa si usor de pregatit.
Ingrediente: 500 grame spanac fiert si scurs, 4 linguri ulei de masline, 3 linguri faina (eu folosesc faina integrala pentru ca are un grad de digeribilitate mai mare), sare, piper, usturoi (proaspat sau praf), 700 ml lapte (pentru vegetarieni sau intoleranti la lactate iese foarte bine si cu lapte de soia, eu chiar de data aceasta l-am pregatit cu lapte de soia).


Tocati spanacul marunt cu un cutit, ca pe vinetele pentru salata de vinete.


Puneti uleiul la incalzit si adaugati faina lasand-o sa se rumeneasca foarte usor la foc mic.


 Apoi adaugati spanacul tocat si amalgamati impreuna, adaugand treptat laptele.


Potriviti de sare, piper si adaugati usturoiul, daca va place proaspat puneti-l in felii sau bucati, daca nu puneti un praf de usturoi praf.
Lasati sa fiarba pana obtineti consistenta unei creme.


Poate fi o buna garnitura pentru friptura de vitel sau puiul pe sare.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu