VIZITATORI ONLINE

sâmbătă, 14 mai 2011

Prajitura cu morcovi

O prajitura usoara si buna pentru cei mici si pentru cei mari.
Ingrediente: 400 grame morcovi, 150 grame migdale macinate, 180 grame zahar (am folosit zahar brun nreafinat), un praf de sare, 100 grame faina, un praf de copt, vanilina sau zahar vanilat.


Separati galbenusurile de albusuri si amestecatile pe primele cu zaharul pana se topeste. Puteti adauga, la nevoie 2-3 linguri de lapte, pentru a grabi topirea zaharului.


Radeti marunt morcovii sau ajutati-va, ca mine, cu un robot de bucatarie. Amestecati cu migdalele, puteti sa le bagati cu morcovii in robot pentru 3 secunde, sa nu se faca praf ci doar sa se macine marunt.


 Adaugati morcovii si migdalele peste galbenusurile cu zahar si amestecati bine.


Adaugati praful de copt si apoi faina, treptat.


 Bateti albusurile spuma, tare si adaugati-le peste prima compozitie, amestacand de jos in sus, pentru a nu strica aeratia amestecului.



 Puneti totul intr-o forma de tort sau o tava tapetata cu hartie de copt si dati la cuptorul preincalzit la 180 grade Celsius pentru 45 de minute. La sfarsit faceti proba cu scobitoarea pentru a verifica daca prajitura voastra e coapta. Scoateti-o pe un gratar sa se raceasca apoi puteti sa o pudrati putin cu zahar.


Este usor de facut si foarte delicata la gust.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu