VIZITATORI ONLINE

sâmbătă, 14 mai 2011

Orez cu bere (Risotto alla birra)

Astazi un risotto italian cu bere.
Ingrediente pentru 2 persoane: 2-3 cescute de orez (in functie de cum vreti portiile: normale sau abundente), 1 l supa vegetala, 100 grame de sunculita afumata cu carne sau de jambon, felii subtiri de jambon pentru decor, o jumatate de ceapa tocata marunt, patrunjel pentru decor, o bere bruna de 330 ml, ulei de masline, sare, piper si o lingura de mascarpone sau crema de branza.


Ceapa tocata marunt puneti-o la rumenit un minut intr-o lingura de ulei de masline, apoi adaugati bucatelel de sunculita si lasati sa se rumeneasca impreuna la foc mic.


 Cand ceapa s-a aurit adaugati orezul si lasati-l sa se prajeasca 2-3 minute impreuna cu sunculita si ceapa. Apoi adaugati berea, treptat pana cand orezul o absoarbe complet.


 Dupa ce ati adaugat berea adaugati supa vegetala, treptat, pana obtineti gradul dorit de coacere a orezului. Gustati orezul sa vedeti cand e gata. Cand va place, lasati-l sa absoarba tot lichidul, potriviti de sare si piper si dupa ce s-a absorbit tot lichidul si ati oprit focul adaugati mascarpone sau crema de branza pentru a obtine un orez cremos.


Ornati orezul cu patrunjel tocat si felii de jambon. Se serveste cald.


 Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu