Ingrediente: Pulpa spate vitel, vin rosu de masa, piper, sare sau preparat pentru supe/ciorbe de tip vegeta, rozmarin, ulei de masline.
Curatati carnea de pielite sau fasii de grasime, masati-o cu piper si putina sare sau vegeta si puneti-o intr-un vas/castron cu rozmarin adaugand deasupra vinul rosu. Lasati-o astfel la macerat minim 2 ore, maxim 24 ore. La jumatatea intervalului intoarceti-o, astfel incat sa ajunga la vin toata bucata de carne. Daca o lasati 2 ore o puteti lasa afara din frigider, pentru timpi superiori va sfatuiesc sa o macerati la rece.
Dupa macerare scoateti carnea din vin si puneti-i intr-o cratita in care in prealabil ati incins 3 linguri de ulei de masline. Rumeniti carnea pe toate partile in ulei la foc mare (atentie ca va sari putin ulei) astfel incat sa sigilati in interiorul bucatii sucurile acesteia. Ajutativa de 2 linguri de lemn sau 2 palete. Nu folositi furculita la intoarcere deoarece daca intepati bucata de carne aceasta va elimina toate sucurile proprii intarindu-se ulterior. Carnea nu se inteapa niciodata in procesul de coacere din acest motiv!
Adaugati dupa sigilare vinul rosu cu rozmarinul in care s-a marinat bucata de carne si completati cu apa sau supa vegetala (atentie calde, pentru a nu bloca coacerea prin soc termic) pana la acoperirea aproape completa a bucatii. Acoperiti cu un capac si dati focul mediu. Supravegheati carnea deoarece va trebui sa mai adaugati apa pe parcurs.
Lasati sa fiarba la foc mediu aprozimativ 2-2,5 ore. DUpa ce scade apa si se rumeneste pe o parte intoarceti-o, adaugati o cescuta de apa si lasati-o sa se rumeneasca si pe cealalta parte.
Dupa ce s-a rumenit, opriti focul, intindeti 2 folii de aluminiu si puneti bucata de carne, ajutandu-va de 2 linguri sau 2 palete, pe folie si impachetati-o bine. Tineti sosul ramas ca il puteti folosi la incalzirea carnii ulterior.
Lasati bucata impachetata sa se raceasca putin si apoi bagati-o la frigider pentru cateva ore. Eu de obicei o las o noapte intreaga.
Aceasta modalitate va va ajuta sa obtineti felii de carne, chiar destul de subtiri, care nu se dezintegreaza. Peste feliile de carne, taiate la rece, adaugati putin sos incalzit si dati apoi totul 10-15 minute la cuptor, la 180 grade Celsius pentru a le incalzi.
Serviti cu garniturile voastre preferate.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu