VIZITATORI ONLINE

duminică, 1 mai 2011

Cuib de viespie - Girelle


Ieri am facut niste cuiburi de viespie cu gem. Se pot face si cu ciocolata.

Ingrediente:
450 grame faina
150 grame margarina (Unirea)
1 ou
200 ml lapte batut, iuart sau chiar lapte dulce (eu le-am facut cu lapte batut)
o lingurita de sare
100 grame zahar
o lingura de drojdie uscata care se pune la inmuiat cu o lingurita de zahar si 3 linguri de apa.
coja de la o lamaie, rasa sau ce esente va plac

Umplutura:
gem, ciocolata crema la borcan, gem amestecat cu nuca

Se freaca oul cu zaharul, se adauga margarina moale, drojdia, sarea, apoi  laptele batut, treptat si coaja de lamaie.
Intr-un castron se pune faina peste care se toarna prima compozitie, framantandu-se pana devine un aluat ce se desprinde de mana.
Se lasa la crescut acoperit cu un prosop de bucatarie, usor umezit.
Dupa ce a crescut se presara faina pe planseta, se imparte coca in doua si se intinde fiecare bucata cu sucitorul.
Peste foaia intinsa, de cca 1-1,5 cm se intinde gem, apoi se ruleaza si se taie transversal bucati de 5cm latime care se pun in tava. In tava eu am pus hirtie de copt.
Inainte de a fi puse in cuptorul incins in prealabil se dau deasupra cu ou batut.
Se coc la 180°sau la cele fara cuptoare performante, pina se rumenesc bine.
Pofta buna!

Un comentariu: