Un aperitiv foarte rapid pentru musafiri neasteptati sau pentru cei ai casei foarte flamanzi.
Eu am facut din 5 conserve de ton (80 grame/conserva).
Ingrediente: Conserve ton (sau nu numai, puteti folosi macrou, hering etc): 5 bucati, paine feliata (de obicei eu socotesc feliile de paine in felul urmator: nr de conserve - 1) in cazul meu 4 bucati, maioneza (dupa gust) eu am folosit 600 ml, sare, piper, ceapa (putina ceapa taiata foarte marunt da un gust foarte bun daca nu aveti probleme de intoleranta, eu nu am putut sa pun de data asta). Mai aveti nevoie de: un castronel cu apa, un castron si o furculita.
Adaugati apoi maioneza, treptat mestecand. Potriviti de sare (atentie la sare daca folositi maioneza din comert care e deja acrisoara si putin sarata). Tot acum puteti adauga si ceapa tocata marunt, daca ati ales varianta cu ceapa.
Timp de executie: aproximativ 5 minute, deci puteti sa o faceti cu musafirii neasteptati in casa si o puteti servi in castronele ornate cu masline de exemplu sau pur si simplu pe paine, crutoane mari, paine prajita.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu