VIZITATORI ONLINE

sâmbătă, 30 aprilie 2011

Pasta de ton


Un aperitiv foarte rapid pentru musafiri neasteptati sau pentru cei ai casei foarte flamanzi.
Eu am facut din 5 conserve de ton (80 grame/conserva).
Ingrediente: Conserve ton (sau nu numai, puteti folosi macrou, hering etc): 5 bucati, paine feliata (de obicei eu socotesc feliile de paine in felul urmator: nr de conserve - 1) in cazul meu 4 bucati, maioneza (dupa gust) eu am folosit 600 ml, sare, piper, ceapa (putina ceapa taiata foarte marunt da un gust foarte bun daca nu aveti probleme de intoleranta, eu nu am putut sa pun de data asta). Mai aveti nevoie de: un castronel cu apa, un castron si o furculita.


 Goliti conservele in castronul in care veti pregati pasta, dupa ce le-ati scurs de uleiul sau sucul propriu in exces si faramitati marunt, cu furculita pestele. Intre timp puneti feliile de paine la inmuita in castronelul cu apa pentru 1-2 minute, dupa care le stoarceti cu mana, pe rand si le faramitati peste peste, amestecand si pasand totul din nou cu furculita. Compozitia trebuie sa rezulte maruntita si omogena.




 Adaugati apoi maioneza, treptat mestecand. Potriviti de sare (atentie la sare daca folositi maioneza din comert care e deja acrisoara si putin sarata). Tot acum puteti adauga si ceapa tocata marunt, daca ati ales varianta cu ceapa.


Timp de executie: aproximativ 5 minute, deci puteti sa o faceti cu musafirii neasteptati in casa si o puteti servi in castronele ornate cu masline de exemplu sau pur si simplu pe paine, crutoane mari, paine prajita.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu