VIZITATORI ONLINE

vineri, 11 martie 2011

Prajitura Bresciana


Prajitura cu faina de migdale si alune macinate.
Revin cat de curand cu reteta integrala.
In sfarsit reteta:
Ingrediente:
250 grame faina de migdale
250 grame zahar
250 grame unt
un varf cutit de amoniac (bicarbonat de amoniu)

Se amesteca amoniacul cu foarte putina apa. Apoi se amesteca cu restul ingredientelor.
Se coc 3 foi la 180 grade Celsius, aprox 9 minute fiecare foaie

Crema:
4 galbenusuri
150 grame zahar
1 zahar vanilat
50 grame amidon
500 ml lapte

Se freaca galbenusurile cu zaharul pana acesta din urma se topeste.
Se dizolva amidonul cu putin lapte rece si se pune peste galbenusurile frecate cu zaharul. Restul de lapte se pune la fiert cu zaharul vanilat. Cand laptele fierbe se adauga prima compozitie mestecanduse pana se ingroasa, cu focul la minim.
Cind este rece i se adauga 100 ml frisca, batuta in prealabil.

Se pune crema pe fiecare foaie.
Deasupra si pe margini se orneaza cu alune macinate sau migdale.
Prin crema se pot adauga bucatele mici de ciocolata.
Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu