Daca va place puiul crocant si gustos, dar vreti sa evitati uleiul sau fiert vi se pare insipid, folositi sarea grunjoasa si faceti un pui delicios si crocant.
Noi preparam puiul in acest mod de aproximativ un an si inca nu ne-am plictisit. Am intalnit reteta pe foarte multe bloguri si site-uri de bucatarie, dar din pacate nu-i stiu adevarata origine, insa va asigur ca e simplu de realizat, gustos si sanatos.
Aveti nevoie de o tava pentru cuptor, hartie pentru copt, sare mare, pui (intreg sau bucati), mirodeniile voastre preferate si un cuptor.
Intr-o tava, pe care o folositi de obicei pentru copt, puneti hartie, in felul acesta dupa coacere tava va fi usor de curatat.
In tava tapetata cu hartie puneti sare mare de bucatarie si nivelati-o. stratul de sare trebuie sa fie, aproximativ de 2 cm. ajutati-va pt masurat de o scobitoare sau varful unui cutit.
Puteti sa aromati sarea cu rozmarin proaspat: tocati rozamrinul si amestecati-l cu sarea inainte de a o pune in tava. puiul va iesi aromat.
Eu de data aceasta am folosit doar sare mare, nearomata.
Intre timp pregatiti si puiul, sectionandu-l daca bucatile vi se par prea mari, spalandu-l si uscandu-l bine cu hartie de bucatarie.
Bineinteles ca si puiul il puteti condimenta dupa gust: piper, curry, paprika etc. Masati bucatile de pui cu condimentele preferate si apoi asezati-le peste patul de sare, cu pielea in sus.
daca vreti sa pregatiti un pui intreg taiati-l in doua si asezati-l cu pielea in sus.
Eu de obicei las carnea necondimentata.
ATENTIE: nu sarati puiul inainte de a-l aseza pe sare! Carnea in cuptor se va degresa foarte bine devenind crocanta si isi va lua sare din patul pe care este asezata, exact atat cat trebuie.
Introduceti tava astfel gatita la cuptor: 230 grade celsius, pentru cel putin 45-50 minute sau pana cand puiul este rumenit dupa plac.
Daca pe bucatile de carne ramane putina sare, acesta se indeparteaza foarte usor cu ajutorul unui cutit.
Serviti puiul cu garnitura voastra preferata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu