In 2 linguri ulei si putin unt se caleste usor ceapa, adaugand apoi mazarea si 1/2 pahar supa sau apa si se da la foc mediu 10 min, putin mai ult daca mazarea e congelata.
Intre timp se taie rosiile si se stropesc cu putin ulei, apoi se ard cu flacara sau se dau la cuptor la gratinat, doar ca necesita mai mult timp.
Jumatate di cantitatea de mazare se blenduieste subtiind crema dupa gust (data viitoare si eu o voi face mai lichida). Intr-o cratita se pune untul la topit si se adauga crevetii curatati.
Se prajesc 2-3 minute pe parte, la foc mare si se stropesc cu vin, lasandu-l sa se evapore.
Se adauga mazarea tinuta separat peste creveti si apoi pastele dupa ce s-au fiert.
Crema de mazae se aseaza la baza farfuriei si deasupra pastele.
Rosiile se aseaza deasupra ca decoratiune, dar si ca parte acida a felului de mancare.
Acelasi lucru cu paste de hisca.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu