VIZITATORI ONLINE

duminică, 18 ianuarie 2015

Peste pescar gratinat la cuptor

Peste pescar la cuptor - simplu de facut, carne de peste alba foarte delicata la gust.


Ingrediente pentru 4 persoane: O coada de peste pescar, fara piele iar lateralele le-am taiat fiind foarte subtiri si s-ar fi ars la cuptor si le voi folosi pentru un sos pentru paste in viitor, intre timp sunt la congelator; ulei de masline, pesmet, piper, coaja de lamaie, patrunjel tocat, usturoi (praf am folosit eu) si sare aromata cu foi de dafin, maghiran, rozmarin, lamaie si portocale (optional, merge si cu sare normala, de preferat sare mare).



Pesmetul, patrunjelul, coaja de lamaie, o priza de sare aromata se amesteca cu ulei de masline pana se obtine un compact relativ legat, se aseaza in tava si deasupra se preseaza delicat pestele astfel incat sa se lipesca compozitia de el. Il rasucim si ne ajutam de maini pentru a-l acoperi cu pesmetul parfumat.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru aprox 25 min si la sfarsit 2 minute de gril pentru aurire. Se scoate si se controleaza daca se desprinde de coloana vertebrala si daca mai e umed in interior.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu