VIZITATORI ONLINE

vineri, 13 iulie 2012

Prajitura cu ciocolata si cocos


O prajitura pe placul celor mici, dar si al celor mai mari. 



Ingrediente blat: 5 oua, 200 grame zahar, un zahar vanilat, 100 grame margarina, 200 ml lapte, un praf de copt si 250 grame faina.
Se separa galbenusirile de albusuri.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana ce compozitia devine spumoasa si-si mareste volumul. Apoi se adauga margarina (de preferat unirea sau similar, usor topita) si se mixeaza pentru a omogeniza compozitia..


Se adauga laptele si praful de copt amestecand usor deoarece compozitia devine astfel lichida.


Se adauga apoi faina amestecandu-se usor.


Separat albusurile se bat spuma tare si se omogenizeaza cu prima compozitie, amestecand usor pentru a nu pierde aeratia.


Se pune compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul in prealabil incalzit, la 180°C pentru 35 de minute. La sfarsit se face proba cu scobitoarea pentru a verifica coacerea.


Dupa coacere blatul se lasa la racit. Dupa ce s-a racit bine se pregateste glazura.


Ingrediente glazura: 300 grame zahar tos, 5 linguri lapte, 50 grame cacao, 250 grame margarina (unirea) si cocos pentru tavalit.
Intr-o craticioara se pun impreuna zaharul, laptele, cacaoa si margarina si se pun pe foc mestecand mereu. Dupa ce margarina si zaharul s-au topit se lasa aprox 5 minute pe focmestecand mereu. Apoi se ia de pe foc mestecand pana se raceste si se ingroasa putin


Intre timp se tale blatul in cuburi si cand glazura s-a racit putin se scufunda cuburile unul cate unul si apoi se tavalesc prin cocos.




Se lasa prajiturelele astfel tavalite cateva ore sa se odihneasca, astfel incat glazura sa inmoaie interiorul prajiturii si sa devina usor crocanta in exterior.



Pofta buna!

Un comentariu: