VIZITATORI ONLINE

miercuri, 25 ianuarie 2012

Parfum de migdale

O prajitura foarte gustoasa, parfumata si extrem de usor de facut.
Ingrediente: 2 oua intregi si un galbenus, 170 g zahar pudra, 150 g unt topit (dar nu foarte cald), coaja rasa de la o lamaie, esenta de migdale, 1/2 pliculet de praf de copt stins cu putin suc de lamaie, 170 g faina, 100 g faina de migdale (migdale macinate) si felii de migdale sau migdale intregi pentru decorare.


Cantariti 150 g unt si topiti-l lasandu-l sa se raceasca pana omogenizati ouale cu zaharul.


Cele 2 oua intregi si un galbenus le frecam (eu am pus mixerul la treaba) cu zaharul praf si esenta de migdale (o fiola) pana obtinem o compozitie spumoasa.


Adaugam apoi untul topit, omogenizand totul.


Radem coaja de lamaie si o incorporam.


Adaugam acum praful de copt stins, faina


amestecam totul si adaugam in final faina de migdale.


Compozitia o punem intr-o tava cu hartie de copt si punem deasupra felii de migdale sa jumatati de migdale si coacem pentru 20-22 minute la 180 grade Celsius, pana se rumeneste deasupra. Se incearca oricum cu scobitoarea: nu trebuie sa se lipeasca de scobitoare prajitura.


Pudram (daca preferati) si serviti o prajitura parfumata.


Pofta buna!

Un comentariu: