VIZITATORI ONLINE

marți, 13 decembrie 2011

Muffin cu fructe de padure si ciocolata alba

 Duminica dimineata, devreme,  a venit si randul muffinilor dulci, cu fructe de padure si ciocolata alba. Reteta originala era cu capsuni si ciocolata alba. Inspiratie: Giallo Zaffernao

Ingrediente pentru minim 20 de bucati: 1/2 lingura de bicarbonat, 180 grame unt topit la temeperatura camerei, 150 grame ciocolata alba, 380 grame faina, 220 grame fructe de padure, 200 ml lapte, un praf de copt, un praf de sare, 3 oua, un pliculet de zahar vanilat, 150 grame zahar pudra.
Ingrediente pentru acoperirea muffinilor (un fel de crumble): 30 grame unt rece de la frigider, 40 grame zahar brun si 50 grame faina.
Sa incepem!


 Untul topit se amesteca cu mixerul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale adaugate pe rand, pana se face spuma.

                           

Se adauga laptele, incet amestecandu-se mereu, apoi praful de copt, sarea, faina si bicarbonatul.

Ciocolata se marunteste cu ajutorul unui cutit iar fructele daca sunt foarte mari se taie usor in jumatate si se adauga pe rand peste compozitia de mai sus.

Pentru acoperire se framanta cu degetele untul rece cu zaharul brun si faina pana capata un aspect faramicios.










Se umplu cosuletele de hartie lasand jumatate de cm de la margine si se pune deasupra preparatul sfaramicios pregatit.


Se dau la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade celsius pentru 25 de minute. Se face proba cu scobitoarea si daca sunt gata se inchide focul si se lasa inca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa.


Pofta buna!!!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu