HRISTOS A INVIAT!
Paste fericit tuturor!
Revin cu reteta
Iata-ma cu reteta:
Ingrediente blat: 250 grame faina cernuta, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri cacao, 115 grame unt moale, 300 grame zahar, 2 oua, 1 lingurita vanilie (extract sau aroma), 250 ml lapte batut (sau 2 borcanele de iaurt), 4-6 linguri colorant alimentar rosu, ¼ lingurita sare, putin otet sau suc de lamaie; mai aveti nevoie de 2 tavi de copt cu diametrul de 23 cm
Ingrediente crema: Pentru crema aveti nevoie de: 400 ml frisca, 250 grame mascarpone, 250 grame crema de branza (am folosit philadelphia yo), 1 lingurita vanilie (extract sau aroma), 115 grame zahar pudra.
Pentru decor: fulgi de cocos
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati bine faina cu praful de copt, sarea, cacaua si lasati deoparte. Amestecati laptele batut cu colorantul rosu, lasati deoparte Intr-un bol bateti bine untul 1-2 minute apoi adaugati zaharul si mixati 2-3 minute, dupa care adaugati pe rand ouale si vanilia si mixati pana la incorporare Dati mixerul la viteza mica si incorporati in 3-4 etape faina si laptele batut incepand si terminand cu faina. La sfarsit stingeti bicarbonatul de sodiu cu putin otet sau sucul de lamaie si adaugati la aluat. Turnati aluatul in cantitati egale in 2 tavi de 23 cm si dati la cuptor 25-30 minute sau pana cand scobitoarea iese curata. Cand sunt gata scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca complet dupa care le inveliti in folie si le dati la congelator cel putin 24 de ore.
Preparare crema: Intr-un vas mixati crema de branza si mascarpone pana aveti o pasta fina dupa care adaugati vanilia si zaharul pudra si mixati din nou pana consistenta este fina. Separat bateti frisca tare, apoi combinati cu crema de branza. Acoperiti cu folie si lasati la frigider ½ ora pentru a se intari putin amestecul.
Scoateti blaturile din congelator si lasati-le cel putin 2-3 oreinainte de a le umple. Dupa ce ati umplut cele 2 blaturi cu jumatate din crema, iar cealalta jumatate folositi-o pentru imbracarea tortului. La sfarsit presarati cocos peste tort si dati la frigider.
Pofta buna!
Iata-ma cu reteta:
Ingrediente blat: 250 grame faina cernuta, 1 lingurita praf de copt, 1 lingurita bicarbonat de sodiu, 2 linguri cacao, 115 grame unt moale, 300 grame zahar, 2 oua, 1 lingurita vanilie (extract sau aroma), 250 ml lapte batut (sau 2 borcanele de iaurt), 4-6 linguri colorant alimentar rosu, ¼ lingurita sare, putin otet sau suc de lamaie; mai aveti nevoie de 2 tavi de copt cu diametrul de 23 cm
Ingrediente crema: Pentru crema aveti nevoie de: 400 ml frisca, 250 grame mascarpone, 250 grame crema de branza (am folosit philadelphia yo), 1 lingurita vanilie (extract sau aroma), 115 grame zahar pudra.
Pentru decor: fulgi de cocos
Preparare: Preincalziti cuptorul la 180 grade Celsius. Intr-un bol amestecati bine faina cu praful de copt, sarea, cacaua si lasati deoparte. Amestecati laptele batut cu colorantul rosu, lasati deoparte Intr-un bol bateti bine untul 1-2 minute apoi adaugati zaharul si mixati 2-3 minute, dupa care adaugati pe rand ouale si vanilia si mixati pana la incorporare Dati mixerul la viteza mica si incorporati in 3-4 etape faina si laptele batut incepand si terminand cu faina. La sfarsit stingeti bicarbonatul de sodiu cu putin otet sau sucul de lamaie si adaugati la aluat. Turnati aluatul in cantitati egale in 2 tavi de 23 cm si dati la cuptor 25-30 minute sau pana cand scobitoarea iese curata. Cand sunt gata scoateti blaturile din forme si lasati-le sa se raceasca complet dupa care le inveliti in folie si le dati la congelator cel putin 24 de ore.
Preparare crema: Intr-un vas mixati crema de branza si mascarpone pana aveti o pasta fina dupa care adaugati vanilia si zaharul pudra si mixati din nou pana consistenta este fina. Separat bateti frisca tare, apoi combinati cu crema de branza. Acoperiti cu folie si lasati la frigider ½ ora pentru a se intari putin amestecul.
Scoateti blaturile din congelator si lasati-le cel putin 2-3 oreinainte de a le umple. Dupa ce ati umplut cele 2 blaturi cu jumatate din crema, iar cealalta jumatate folositi-o pentru imbracarea tortului. La sfarsit presarati cocos peste tort si dati la frigider.
Pofta buna!
Adeverat inviat!
RăspundețiȘtergereRed Velvet a fost foarte foarte buna.
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
RăspundețiȘtergere