Astazi un orez cu salata rosie amara (radicchio), adica italianul risotto al radicchio rosso.
Ingrediente pentru 2 persoane: 3 cescute de cafea de orez pentru risotto nespalat (1,5 cescute cafea de orez de persoana), 2 salate rosii amare (radicchio), jumatate de ceapa, ulei extravirgin de masline, un pahar de vin rosu, sare, piper, supa vegetala.
Pregatiti intai supa vegetala: apa, morcovi, ceapa, telina sau folositi apa si instant pentru supe vegetale. Tineti aceasta supa la foc mic, deoarece o veti folosi pentru orez.
Puneti 3 linguri de ulei de masline la incalzit si adaugati ceapa taiata marunt si o lasati la foc mic pana capata o culoare aurie.
Intre timp spalati salata si taiati-o transversal, evitand cotoarele (sunt foarte amare si dure).
In momentul cand ceapa este aurie, se adauga radicchio peste ceapa si la foc mediu il lasam 2 minute pana isi schimba usor culoarea.
Apoi se adauga orezul si se prajesc impreuna alte 2 minute, mestecand.
Dupa ce orezul se prajeste 2 minte se adauga vinul rosu si se da focul mare pana se evapora vinul. Mestecati din cand in cand.
Dupa ce s-a evaporat vinul se adauga treptat supa vegetala, mestecand orezul.
Adaugati supa vegetala pana cand orezul este fiert. Gustati mereu pentru o obtine gradul de coacere dorit, apoi potriviti de sare si piper si serviti, eventual cu branza rasa deasupra.
Idee: pastrati 1-2 foi de salata pentru decor, nu ca mine care am uitat de decor :)
Pofta buna!
FOARTE BUNA MANCAM SI NOI
RăspundețiȘtergere