Supa crema de dovlecei verzi (zucchini) cu un scazut indice glicemic.
Ingrediente: 9-10 dovlecei, o ceapa, 1,5-2 conserve de naut, ulei de masline extravirgin, sare, piper, curcuma, vegeta (home made), 1 l supa de legume eu am folosit 2 lingurite de vegeta.
Se pot folosi cartofii pentru ingrosare in locul nautului, dar ar creste foarte mult indicele glicemic.
Se toaca ceapa marunt si se pune cu 2-3 linguri de ulei la foc mic, pana devine aurie.
Se pun cca 1 l apa cu sare, piper si 2 lingurite de vegeta la fiert, la foc minim.
Dupa ce ceapa s-a aurit se adauga dovleceii taiati cuburi si 1 polonic de supa.
Cand dovleceii sunt patrunsi pe jumatate se adauga nautul, curcuma, sarea, piperul si 0,5 lingurite vegeta si inca 2 -3 polonice de supa.
Se lasa la foc mediu pana se fierb bine dovleceii.
Apoi cu blenderul (metalic daca e posibil, eu nu am metalic deci a trebuit sa las totul sa se raceasca cateva minute) mixati totul pana devine o crema si adaugati supa pana la consistenta dorita. Adaugati sare si piper dupa gust si serviti
Supa crema se poate congela si servi ulterior adaugand putina supa sau apa daca e prea densa si consistenta.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu