VIZITATORI ONLINE

duminică, 2 martie 2014

Pui cu ananas

O reteta orientala, extrem de bine cotata in bucataria mea.
Ingrediente: un piept de pui, un ananas sau o conserva (fara zahar), 2 linguri de faina, 3 linguri ulei de masline, radacina de ghimbir rasa (putina pt parfum), piper, sos de soia si orez sau spaghete de soia pt garnitura.


Ananasul se taie cuburi (lasati o felie pentru ornat eventual). Eu 2-3 felii le-am zdrobit cu furculita pentru a stoarce putin suc din ele. Se taie cuburi si pieptul de pui si se dau prin faina.


Dupa ce se da prin faina puiul se pune in uleiul incins si se rumeneste usor pe toate partile pentru cateva minute.


Dupa ce s-a rumenit puiul adaugam ananasul si sucul de ananas si acoperim pentru 2-3 minute, dupa care radem deasupra radacina de ghimbir.


Adaugam 4-5 linguri de sos de soia, amestecam si acoperim lasand focul la mediu pentru 10 minute, apoi piperam si inchidem focul. Nu e nevoie de sare deoarece sosul de soia e sarat.


Intre timp fierbem speghetele de soia sau orezul.


Se serveste cald.


Pofta buna!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu