Ingrediente (pt 4 persoane): 2-3 linguri ulei masline, 450 grame zucchini, 250 grame crema de branza (eu am folosit philadelphia), 150 grame somon afumat (uscat sau in conserva), 380-400 grame paste integrale, sare, piper, sare mare pentru fiert pastele.
Se pune uleiul la incins si apa la fiert. Cand apa fierbe se pune un pumn de sare mare.
Intre timp se taie felii egale dovleceii.
Se pun dovleceii in uleiul incins si se rumenesc usor. Cand s-au rumenit se adauga crema de branza si dupa ce se punepasta la fiert, crema de branza se subtiaza cu cateva linguri de apa din paste.
Cand pastele sunt fierte peste crema de branza se adauga putina sare si piper si apoi somonul sfaramat (daca somonul este din cel uscat inseamna ca e mai sarat si atunci nu se adauga atata sare in sos).
Cand se strecoara pastele se pastreaza o cana de apa din paste, pentru a subtia sosul. S e amesteca cu sosul si se adauga o ceasca de apa din fiertra pastelor, se adauga patrunjel si ... Pofta buna!!!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu