Ingrediente pentru 4 persoane: 2 rodii, 4 cescute de cafea de orez, o jumatate de ceapa, ulei de masline, 250 g somon, 150 g branza moale si nu foarte sarata (de tip taleggio sau brie), sare, piper si 1,5 l supa vegetala.
Operatiunea cea mai lunga, ce necesita rabdare si atentie pentru a nu stropi totul in jur este extragerea semintelor de rodie. Eu am taiat rodia in 2 si apoi fiecare jumatate in 4 parti si incet, cu mainile, am desfacut semintele.
Dupa ce am obtinut semintele de la cele 2 rodii am mixat totul si apoi am strecurat obtinand sucul de rodie. Compozitia mixata este foarte densa, deci m-am ajutat cu o lingura la strecurat. Sucul astfel obtinut il vom folosi in locul vinului de la clasicul risotto.
Terminata operatiunea rodia, ne ocupam de pregatirea orezului si punem si supa vegetala pe foc pentru a o avea la temperatura orezului.
Tocam ceapa marunt si o calim in 2 linguri de ulei de masline, pana se aureste. Adaugam orezul si-l lasam pana devine translucid (aproximativ 2-3 minute).
Se pune sucul de rodie si se lasa la foc mai mare sa fiarba cu orezul si ceapa. Cand orezul a absorbit sucul de rodie se incepe adaugarea de supa vegetala, treptat lasand sa se absoarba complet, pana la gradul de coacere dorit (in genere aproximativ 25 minute), foc mediu.
Intre timp taiam somonul marunt si branza cuburi. Cand orezul este aproape fiert se adauga somonul si dupa 1-2 minute se stinge focul.
Se pipereaza (sare eu nu am adaugat deoarece somonul este sarat) si se adauga si cuburile de branza mestecandu-se pana la topirea acesteia din urma.
Se serveste cald.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu