marți, 1 ianuarie 2013

Fenicul gratinat

Alaturi de salata de brocoli am pregatit inca o garnitura: fenicul gratinat cu sos bechamel.

Ingrediente pt 6 persoane: 4 feniculi, sare, piper, parmezan (2 linguri pentru sosul bechamel si 3 linguri pentru presarat deasupra), 500 ml lapte, 70 g unt, 35 g faina, nucsoara.


Incepem cu pregatirea feniculului pt fierbere: se taie cotoarele in exces, apoi se taie feniculul in 4, se indeparteaza primul strat compus din 2 foi partial suprapuse si se taie partea posterioara oxidata, lasand insa foile prinse.


Feniculul taiat si curatat se fierbe in apa usor sarata, aproximativ 30-35 minute (se incearca cu furculita)


Dupa ce s-a fiert si s-a scurs bine se rumeneste in 20 g unt, intorcandu-l pe toate partile si se aseaza in tava ce va intra in cuptor.
Pana se fierbe feniculul ne putem ocupa de sosul bechamel: se pun 35 g faina intr-a oala si se adauga treptat mestecand mereu cu un tel laptele rece. Dupa ce s-a adasugat tot laptele se adauga: 50 g unt rece, se sareaza, se pipereaza si se adauga nucsoara, precum si 2 linguri de parmezan ras. Se da la foc mediu mestecand mereu cu telul, pana devine o crema densa.


Peste feniculul tras prin unt se adauga sosul bechamel si restul de parmezan ras pentru a obtine efectul gratinat.


Se da la cuptor pentru 35 de minute la 200 grade Celsius.


Pofta buna!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu