VIZITATORI ONLINE

sâmbătă, 30 iunie 2012

Sote de scoici

O reteta foarte simpla, mediteraneana si de mare efect.
Totul e sa ai rabdare sa cureti scoicile. Multa rabdare!
Am inteles curatandu-le de ce la restaurant costa atat de mult cand pretul lor la pescarie e relativ modest, dar merita.




Ingrediente pentru 4 persoane: 2 kg scoici, 6 linguri ulei masline, 3-4 catei de usturoi (sau deshidratat ca in cazul meu), piper, paine pentru prajit.
Atentie nu folositi scoicile sparte sau deschise deja.


Puneti scoicile in apa si incepeti, cu multa rabdare sa le curatati de filamentele ce ies din ele, rupandu-le cu ajutorul unui cutit, frecati-le pe fiecare cu un burete de sarma, sub jetul de apa. dupa ce le-ati frecat cu burete de sarma indepartati restul impuritatilor cu ajutorul lamei unui cutit.


Practic de la cum sunt in poza de deasupra trebuie sa ajunga ca in cea de mai jos.
Eu 2 kg de scoici le-am curatat in 2,5 ore aprox. :(  Dar a meritat efortul si asteptarea, va garantez!


Dupa ce le-ati curatat puneti-le intr-o strecuratoare si tineti-le cateva minute bune sub jetul de apa.


Dupa ce ati terminat cu scoicile puneti uleiul intr-o cratita incapatoare si adaugati usturoiul tocat sau intreg daca nu va place, pentru a-l putea indeparta la final.


Cand uleiul s-a incins si usturoiul s-a rumenit usor adaugati scoicile, puneti capacul si dati focul mare pentru 10-12 minute maxim.


Intre timp, intr-o tigaie puneti 1 lingura de ulei de masline si cand s-a incintat adaugati feliile de paine si rumenitile pe ambele parti.


Cand scoicile s-au deschis adaugati piper si miscati cratita, astfel incat piperul sa se amestece cu sosul lasat de scoici.
Atentie: nu adaugati sare, scoicile sunt suficient de sarate.

Pofta buna!!!  


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu